Història de l'Aula

El principi...

L'Aula de Música Soler va ser fundada per Mª Carmen Soler qui des de fa més de 50 anys es dedica al camp de l'ensenyament musical.

La seva dedicació a l'ensenyament de la música i la seva manera d'entendre-la la van fer pionera al poble de Gavà en moltes de les activitats que a dia d'avui estan arrelades a la ciutat.

Va començar com a professora de classes particulars de piano i també com a professora de música a l'escola Immaculada Concepció de Gavà. En els inicis va crear un cor de veus blanques anomenat Cor l'Amistat, format en la seva gran majoria per alumnes de l'escola en la qual treballava.

Amb el cor va participar en diferents concursos intercol·legials, obtenint sempre les primeres posicions degut a la seva qualitat però també a la innovació.

En el curs 1983-1984, i després de crear diferents agrupacions instrumentals, decideix crear l'Orquestra l'Amistat, com a complement perfecte pel Cor. Amb l'Orquestra i el Cor en marxa segueix presentant-se a diferents concursos i festivals d'arreu del territori espanyol.

Durant tots aquests anys combina la direcció i les actuacions del Cor i l'Orquestra amb la preparació dels nens i joves pels exàmens del conservatori, però sense deixar mai de banda la seva manera d'entendre la música i fent que l'alumne aprengui música i no només com passar un examen.

L'any 1990 creen el primer disc, una gran fita per aquella època, anomenat "Paloma en Vuelo". En ell participen l'Orquestra, el Cor i també tots els alumnes de l'escola Immaculada. En ell s'escolten temes com: Tu y yo, Rodolfo el reno de la nariz colorada, És un amic és o Paloma en vuelo.

Tant sols dos anys més tard, al juny de 1992, creen el segon disc, anomenat "Niños del Mundo", es tracta de la quarta col·laboració amb la ONG Intermón després dels festivals de 1986, 1988 i 1991.

En aquest segon treball discogràfic cal destacar les aportacions de Tomás Pardo i Yolanda Martínez com a compositors de la gran majoria dels temes.

L'any 1995 surt el tercer àlbum de l'Orquestra i el Cor l'Amistat: "Sueños de Amor", novament amb la col·laboració dels alumnes de l'escola Immaculada Concepció de Gavà. El primer treball en suport digital dirigit per Mª Carmen és també un disc més personal i amb alguns temes que són un homenatge a una component de l'Orquestra molt estimada per tots, la Yolanda Martínez.

Els anys 1997 i 1998 acaben amb dos concerts al Palau de la Música Catalana. El primer es tracta d'un festival de fi de curs organitzat per l'Aula de Música Soler i amb la col·laboració de l'escola de música de Castelldefels "Mesmón". En ells, tots els alumnes de l'Aula participen en algun dels números. El segon concert és en col·laboració de l'associació d'escoles de música de Barcelona: PEMAC, en el qual les orquestres i cors de l'Aula juntament amb alguns dels conjunts intrumentals van participar i, per què no dir-ho, sorprendre al públic assistent.

... La continuació...

L'any 1997 en Josep Soler , el fill de la Mª Carmen, va decidir seguir les passes de la seva mare i fer de la música la seva vida. I així, l'any 2001, decideix agafar les rendes i codirigir l'Aula.

Va començar amb només 3 anys com a membre del Cor i l'Orquestra l'Amistat. Amb 9 anys és solista del tema "Tu y yo, del primer disc de l'Aula. Als 14 anys comença a donar les primeres classes a l'Aula, fent de professor de bateria i diferents classes de llenguatge.

L'any 2001 amb 21 anys assumeix la direcció del Cor infantil i comença a assolir un paper més important dins de l'Aula.

El primer gran projecte sota la direcció d'en Josep, és la gravació per part del Cor i posterior videoclip, del tema "Se hará realidad" guanyador d'un concurs i presentat al Fòrum de les Cultures de Barcelona 2004.

Durant aquesta època en Josep assoleix la direcció del Cor Juvenil i també la de les orquestres de l'Aula.

L'any 2008 el Cor l'Amistat i diferents agrupacions instrumentals de l'Aula, creen el disc "Aquí ens tens", amb temes com Formem el món, La nostra història o Alegría.

L'Aula continua avançant i millorant, participant any rere any en actes com: "La festa de la Música" o "El Sopar de la Fam"

L'any 2012 es presenta l'àlbum doble "Així Interpreto", que consta de dos CDs, un del Cor l'Amistat i l'altre amb els temes de les 6 orquestres, combos i duets que surten de l'Aula. La presentació del disc té lloc a l'Espai Escènic Maragall de Gavà, amb un gran espectacle amb més de 200 participants.

En el curs 2014-2015 comença un dels projectes més ambiciosos fins a la data, la presentació d'un musical de creació pròpia amb la participació de tots els alumnes del Cor i les Orquestres. El musical rep el nom de "We love Rock&Roll" i va anar acompanyat d'un disc amb la banda sonora i un DVD amb l'actuació.

En el curs 2016-2017 vam estrenar l'espectacle "El Científic boig i la Màquina del temps", un recorregut musical per la millor música dels 50, 60, 70 i 80; amb música en directe i un dispositiu audio visual molt potent.

En el curs 2018-2019 es presenta l'àlbum "Sempre endavant" amb la participació del Cor i les orquestres presentat, novament a l'Espai Maragall de Gavà.

Al desembre de 2019 l'orquestra juvenil participa en el 10è aniversari de l'espectacle "Els Pastorets dancen" dirigit per l'Esbart Bruguers. Amb aquesta col·laboració entre Aula i Esbart es modernitza l'espectacle que es converteix en un dels events nadalencs del poble de Gavà.

En l'actualitat, la ment creativa del professorat de l'Aula no s'atura, seguim treballant per aconseguir que nens i joves estimin aquest art i que per mitjà d'ell puguin expressar i alliberar tot allò que porten dins seu.

Estigueu preparats pel proper projecte i

VISCA LA MÚSICA!