EL LLEÓ BRUMOT

El nom Brumot ve de la unió entre els mots Brugues i Calamot. El disseny s’inspira en el lleó de pedra situat en el capitell de l’ermita de Brugues, un lleó alat, símbol evangelista de Sant Marc.

Bèstia de Foc que lluità amb Jaume Marc, fill del senyor del Castell de l’Eramprunyà. En Jaume incorpora tres elements essencials en el seu escut: la creu de Sant Jordi, un cavall i una coloma. El Brumot té el cap de lleó per vèncer el cavall; cos de drac rampant, per atacar la creu, i cua d’escorpí per vèncer la coloma. Amb tot després del combat, en Brumot, es va convertir en una bèstia bona, de cor amable i bondadós. Durant molts anys, ha estat cuidant els gavanencs i gavanenques , de les pestes, guerres, invasions.......

ANY CONSTRUCCIO I D’ESTRENA: 29 Juny 1998
CONSTRUCTOR: Ramón Ahumedes
MATERIAL: Fibra de Vidre
ALÇADA: 2,80M.
AMPLADA: 2,60M.
LLARGADA; 2,90M.
ALÇADA: 2,10M
PES: 50 KG
PUNTS DE FOC: 15

LA MUSTRASSA-ANGUILA

El nom prové de l’estany de la Murtra, on la gent de Gavà i Viladecans hi anaven a pescar anguiles. Aquesta tradició té l’origen a l’època en què el senyor del Castell de l’Eramprunyà donava permís per pescar anguiles, un any als veïns de Gavà i el següent als de Viladecans.

La pesca es feia amb diversos grups, que s’introduïen a l’estany, i a cops de bastons al damunt de l’aigua anaven dirigint els peixos en direcció a les xarxes i altres estris de captura . Un cop finalitzada la pesca es cuinaven les anguiles i es feia un àpat popular.
Amb aquest antecedent històric i amb la voluntat de fer un homenatge a la tradició local, es va construir una bèstia de foc simbolitzant l’esperit de Gavà i la seva gent.

ANY CONSTRUCCIOI D’ESTRENA: Juny 2006
OBSERVACIONS: Anteriorment a l’actual Anguila, n,hi ha una d’anterior que fou construïda el 1982.
CONSTRUCTOR: Ramón Ahumedes
MATERIAL: Fibra de Vidre
LLARGADA; 2,90M.
ALÇADA: 1,80M.
PES: 35 KG
PUNTS DE FOC: 5

EL MUSSOLET

Estrenat l’any 2007 per la Festa Major de Sant Pere, el Mussolet és d’una notable envergadura ja que s’ha construït amb les ales desplegades i s’uneix a la nombrosa imatgeria festiva de la vila , encapçalada per l’Anguila Murtrassa i el Lleó Brumot. Per les seves característiques està pensat perquè siguin nens i nenes entre 10 i 15 anys qui el puguin passejar per la ciutat.

ANY CONSTRUCCIOI D’ESTRENA: Juny 2007
OBSERVACIONS: Anteriorment a l'actual Anguila, n'hi ha una d'anterior que fou construïda el 1982.
CONSTRUCTOR: Ramón Ahumedes
MATERIAL: Fibra de Vidre
ALÇADA: 2,10M.
LLARGADA; 2,80M.
ALÇADA: 2,10M
PES: 22 KG
PUNTS DE FOC: 3

LA PEPA

Confeccionada amb parts  de la nostra primera bèstia de foc (L’antiga Anguila Murtrassa ) de l’any 1982
Aquesta figura de foc i aigüa es molt especial per tot nosaltres ja que a més de ser una figura nova per la nostra Companyia es va fer també com a homenatge a una persona que en el moments més durs de la Companyia es va posar al capdevant i va aconseguir el que és en aquest moments la Compsnyia.

Padrins de LA PEPA “ La Fura dels Baus” i diverses entitats del poble “  Splai el Mamut, Tres Toms, Casa Valencia, Artistes Urbans de la Casa Gran, Tinc un Somni, Esbart Dansaire Bruguès, Federació Bestiari Baix Llobregat, Omnium Cultural, Accede i Associació Espanyola contra el Cancer”.
BESTIA DE: AIGUA I FOC
ANY DE LA CONSTRUCCIO I ESTRENA: 2 DE JULIOL DEL  2016
CONSTRUCTOR: COMPANYIA GENERAL DEL FOC
MATERIAL: FIBRA DE VIDRE
AMPLADA 2,50
ALÇADA 3,95
LLARGADA 6.50
PES 350

PER TAL D'ESTAR AL DIA DE TOT EL QUE FEM SEGUEIX-NOS A LES NOSTRES XARXES SOCIALS

PODRÀS SABER LES ÚLTIMES NOVETATS, SORTIDES I VEURE UN MUNT DE CONTINGUT MULTIMÈDIA

CONTACTE

Telf: 647 642 692 (Monica)

ciageneraldelfocgava@gmail.com