About Us

La història de SOULMATES - La Mireia i en Josep

"Algun dia et produiré un disc"

Soulmates és un projecte musical que neix al mes de maig de 2012 de mans de Mireia (Mireia Tortajada: Veu i compositora) i Jus (Josep Roca Soler: músic, compositor i productor musical).

El projecte apareix per cumplir la promesa que en Jus va fer a la Mireia alguns anys abans; quan ella només tenia 9 anys, va participar com a solista en un tema anomenat "Se hará realidad", composat pel Jus per al Cor l'Amistat, del qual ell n'era el director i ella una de les components. A partir d'aquell moment la Mireia es va convertir en una solista habitual del cor i pocs anys després el Jus li va fer la seva promesa: "Algun dia et produiré un disc".


Els anys van passar i el moment va arribar, SOULMATES ("ànimes bessones") ja és una realitat. 


A finals del curs 2011-2012 els dos amics comencen a pensar com ha de ser el seu primer treball, i el que en un principi havia de ser un disc de versions, va acabar sent un disc amb 12 temes propis de diferents estils, però amb un só que identifica a aquest parell de músics, anomenat "LOOKING FOR A NEW DAWN" ("Buscant una nova albada").


La producció musical, la creació de les bases musicals i instrumentació va ser feina del Josep el qual va intentar treure el màxim partit del que cada tema guardava i volia expressar. La gravació es va anar fent a l'estudi JUS Studio de Gavà, durant gairebé un any i mig, el que va permetre crear UN DISC; no un conjunt de singles units en un mateix CD. A més, van contar amb la col·laboració, en alguns dels talls, de grans músics com Marc Sarrió (Saxo), Bohdan Okrutnyy (Violí), Agustí Alcaraz (Guitarra) o Lluís Naval (Bateria)


 

Un cop acabat el seu primer àlbum el duet, va decidir buscar una banda per poder defensar els seus temes en directe.

Primera banda:

A finals d'octubre de 2013 formen la banda composada per:

AgustínAlcaraz (Guitarra i baix), Cristina Alcaraz (Saxo i coros), Manuel Cuesta (Teclats), Marc Ferrer (Guitarra), Oriol Garriga (Bateria) i Raquel Massoni (coros).


El 22 de febrer de 2014 a l'Espai Maragall de Gavà, SOULMATES ens va presentar el seu primer disc en el seu primer concert i creant un espectacle realment fantástic.

 

Durant un any segueixen promocionant el seu primer àlbum fins que al juliol de 2015 decideixen tornar a tancar-se a l'estudi per crear el seu segon àlbum "SHARING A DREAM" (Compartint un somni).

El 23 de març de 2016 Sharing a Dream va veure la llum. 
El nou album amb 12 temes innèdits, compta amb la col·laboració de grans músics com Jordi Portaz, Gerard Martí, Juan González, Javier Vaquero, el Cor l'Amistat, la petita de tant sols 5 anys Mar Roca, la veu en off de Carlos Sianes i els nous membres de la banda.


Sharing a Dream conserva l'essència de Soulmates, però és un treball més madur, mantenint les línies de baix elaborades del primer disc però amb una pressència més clara de les guitarres, el que fan d'ell un disc més "rockero".

Nova banda:

Oriol Garriga (bateria), Eugènia González (baix), Pablo Lammers (Guitarra), Nerea Rodríguez (Coros) i Néstor Vinaixa (Saxo i teclats). 


El 27 de maig de 2016, novament a l'Espai Maragall de Gavà, SOULMATES va presentar un nou espectacle, ple d'efectes visuals, amb cos de ball i les col·laboracions de: Jordi Portaz, Juan González, Mar Roca, Carlos Sianes i el Cor l'Amistat.

 

Després d'un any promocionant el 2n disc del grup, Sharing a Dream, la Mireia i el Josep decideixen que ja és hora de tornar a tancar-se a l'estudi per començar la composició del que ha de ser el 3r treball d'estudi de la banda.

A partir de setembre de 2016 comencen a composar nous temes mentre combinen aquest moments de creativitat amb diferents actuacions d'entre les que cal destacar el concert IN THE DARKNESS: una performance innovadora, un concert a la foscor envoltats per un so quadrafònic que permetien a l'oient endinçar-se en el so més pur de Soulmates.


També durant aquest període es forma una nova banda, que serà presentada al novembre de 2018.

Banda 2018:

Daniel Casadellà (Guitarra), Biel González (Bateria), Gènia González (Baix), Abril Morera (Coros), Arnau Morera (Coros).


El tercer disc que porta per nom "FLIYING THROUGT THE LIGHT" és un treball que reafirma el so de la banda apropant-la a al estil del rock dels 80 més pur.
Novament tornen a comptar amb grans col·laboracions:
 
Jordi Portaz torna a participar com a baixista en dos dels temes del disc acompanyat pel seu company d'armes David Simó a la bateria, i a més ajuda en les tasques de producció i masterització

Hi ha dos duets: un amb la Nerea Rodríguez (ex-corista de la banda) i un altre amb Miguel Fargas (cantan de la banda Please) acompanyat pel seu guitarrista Edu Zafra i també en el mateix tema comptem amb les bateries de Juan González i el saxo de Néstor Vinaixa.

Javier Vaquero torna a aportar les seves guitarres en aquesta ocasió en tres temes i en Laly Rodríguez ho fa en un altre dels temes.

El grup vocal de l'Aula de Música Soler compost per: Mireia Ballester, Gènia González, Guillem Martí, Abril Morera, Arnau Morera i Marcel Portaz, col·laboren fent els coros en alguns dels temes del disc. I la petita de 8 anys, Mar Soler, torna a repetir en aquest disc.

A més d'altres sorpreses i bonus tracks.

El dia 9 de març de 2019 vam fer el concert de presentació d'aquest àlbum, com en altres ocasions a l'Espai Maragall de Gavà. Podeu veure el concert sencer fent clic aquí